Da li ste znali da je naše udruženje zvanično počelo sa radom 18. 7. 2019?!
Iako smo mlado udruženje trudimo se što više prilika stvoriti našim članicama i sa tom praksom nastavljamo i dalje.
Analizirale smo proteklu godinu i napravile kratki osvrt o aktivnostima.

  • Organizovale smo tri veća događaja: Prvi kongres u Sarajevu, Međureligijski koncert dječjih horova u Sarajevu i Prvu konferenciju umrežavanja bh žena u Bosanskoj Krupi.
  • Pokrenule smo akcije za pomoć našim članicama. Neke od njih su do sada već realizovane i to: akcija “Vitamini za prijateljice” za članice 65+ i akcija “Željezo za članice dobi 15-55”.
  • Takođe, udruženje je o vlastitom trošku provelo niz humanitarnih akcija od kojih ističemo: izradu i doniranje vreća Crvenom križu Bihać za utopljavanje migranata, izradu i doniranje maski i vizira za uposlenike Doma zdravlja Bosanska Krupa.
  • Kroz svoj rad podržavamo umjetnost pa smo tokom prošle godine organizovale promociju knjige pjesnikinje Amine Buljubašić i učestvovale na Koloniji skulptora u Starom gradu Ostrožac, gdje je uklesan logo udruženja u kamenu bihacitu.
  • Udruženje je implementiralo više projekata za koje je apliciralo putem javnih poziva.
  • Jedan naš projekat je podržan od Bold.ba čiji cilj je bio uspostavljanje platforme za online edukacije. U mjesecu julu ove godine smo pokrenule kurs engleskog jezika, a tokom augusta planirani su kursevi poslovne informatike i grafičkog dizajna.
  • Kako bi dodatno podržale naše članice, dogovorena je psihološka podrška za sve članice s timom psihologa. Grantom za projekte mladih koji je obezbijedila općina Bosanska Krupa, trenutno opremamo coworking prostor u Bosanskoj Krupi.
  • Zahvaljujući našim aktivnostima, posebno događajima, udruženje se pojavljivalo u medijima a posebno ističemo i zahvaljujemo se Face TV-u, Hayat TV, Radiju Federacije BiH, BH Radiju1 i Radiju BH dijaspore.
  • Pored toga, naše GRACIJE su tokom godine bile angažovane na mnogim zasebnim aktivnostima kako bi podržale umjetnost, ekološke aktivnosti te razne humanitarne aktivnosti za djecu. Ovom prilikom želimo se zahvaliti GRACIJAMA za njihova nesebična djelovanja.

Bila je to zanimljiva prva godina i pored pandemije. Iako sada ne možemo imati okupljanja, nadamo se da će se situacija uskoro promijeniti. Sada već najavljujemo međureligijski koncert u Mostaru koji planiramo održati u oktobru.
Nastavljamo sa djelovanjem! Ako se prepoznajete u našim aktivnostima, učlanite se jer zajedno možemo više!