Drage moje GRACIJE, 

naše zajedničko putovanje započelo je krajem 2018. godine sa malom grupom na Viberu. Ubrzo su nam se pridružile GRACIJE iz cijele Bosne i Hercegovine. Nismo znale i ne želimo znati  za granice, za entitete, za stranačku i nacionalnu pripadnost.

Mi smo: domaćice, studentice, magistrice i doktorice nauka, liječnice, profesorice, odgajateljice, uspješne poslovne žene, zaposlene,  nezaposlene, penzionerke, tinejdžerke… žene koje  podržavaju  raznolikost. Humanitarke i prijateljice.

Odlučile smo uključiti sve svoje potencijale kako bismo podržale i osnažile sve žene –  našu mladu bosanskohercegovačku ženu, našu studenticu, penzionerku, bosanskohercegovačku ženu koja radi i uspješno drži 3 temelja kuće, ženu domaćicu koja je odgojila uspješne đake i studente, oštroumnu bosanskohercegovačku ženu sa sela koja iz „ništa“ stvara „nešto“…

Odlučile smo pokazati svoju odlučnost, hrabrost, istrajnost i spremnost na borbu za ravnopravni status žene u društvu. Gradeći i njegujući  harmonične porodice, odgajajući mlade ljude, spašavajući živote, podučavajući generacije i generacije učenika, gradeći mostove i zgrade, spašavajući  rijeke i šume  svakim danom pokazujemo da nismo „slabiji spol“. Mi, majke, sestre, tetke, bake možemo pojedinačno učiniti puno, ali mnogo više ako smo UJEDINJENE.

Stoga biće nam drago ako nam se pridružite na našem  zajedničkom putu!

Dr. sci. Jasna Hamzabegović,

Predsjednica Udruženja „Ujedinjene žene“

bs_BABosnian